Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde wordt ook wel cosmetische tandheelkunde genoemd. Hierbij staat verfraaiing van het gebit centraal.

Uw gebit bepaalt een groot deel van uw uitstraling. Ieder gebit is daarbij uniek en vraagt om een unieke aanpak.

Parodontitis (Tandvleesproblematiek) uitleg door Mondzorgkliniek Dedemsvaart

Tijdens een kort consult (15-30 minuten) wordt de esthetische vraagstelling met u besproken, een kort mondonderzoek verricht en worden er mondfoto’s en zonodig gebitsafdrukken genomen. Indien nodig wordt er een vervolgonderzoek gepland. Bij het vervolgonderzoek worden er eventueel röntgenfoto’s gemaakt, een status van het tandvlees (parodontium) vervaardigd en een onderzoek naar het functioneren van het gebit gedaan. Na de consultatie wordt een plan opgesteld en per email met u gecommuniceerd. Het probleem, de behandelmogelijkheden, het verwacht eindresultaat, de kosten en de duurzaamheid van de behandeling komen daarbij aan de orde. Doordat wij in dit kader in teamverband werken, zullen wij u altijd de best mogelijke oplossing kunnen bieden. Zo esthetisch en mooi mogelijk, duurzaam, niet onnodig kostbaar en passend bij uw behandelwens en met zo min mogelijk schade aan uw gebit.

HET TANDVLEES

Omdat wij van mening zijn dat een gezond gebit op een gezond fundament staat wordt veel aandacht besteed aan een gezonde conditie van het tandvlees. Omdat ook een goed onderhoud van groot belang is voor de duurzaamheid van de esthetische restauraties, hebben wij mondhygiënisten en preventie-assistentes werkzaam die u hierbij van dienst kunnen zijn. Kleine chirurgische correcties voeren wij in eigen beheer uit, doch indien er sprake is van complexere problemen, verwijzen wij u door naar de desbtreffende specialist.

COMPOSIET (vullingen en facings)

Voor het maken van vullingen wordt gebruik gemaakt van de Esthetic Layering techniek. Met meervoudige lagen vulmateriaal wordt de tand op een hele natuurljike wijze hersteld. Doelstelling is om hierbij te komen tot een “invisible dentistry”. De vulling is niet meer van de tand te onderscheiden met minimale schade aan de tand.

Een inmiddels lange ervaring op dit gebied heeft geleid tot veel expertise op dit gebied. Met composiet kunnen dan ook spectaculaire resultaten worden behaald. Afgebroken hoeken kunnen worden hersteld, amalgaam vullingen kunnen vrijwel onzichtbaar worden vervangen. Voortanden kunnen worden gecorrigeerd qua kleur, vorm en stand. Dit in relatief korte tijd met een reparabel en dynamisch karakter.

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 16:30

Gesloten

Gesloten