Protheses/ Gedeeltelijke protheses

Voor een nieuw kunstgebit (volledige gebitsprothese) kunt u terecht bij onze praktijk.

Op zoek naar een nieuwe volledige gebitsprothese? Bij onze praktijk bent u aan het juiste adres. Ons ervaren team staat klaar om u te voorzien van een comfortabel en goed passend kunstgebit, zodat u weer vol vertrouwen kunt lachen, eten en praten.

VOOR EEN NIEUW KUNSTGEBIT (VOLLEDIGE GEBITSPROTHESE) KUNT U TERECHT BIJ ONZE PRAKTIJK.

Wij werken hierbij nauw samen met een tandheelkundig laboratorium. Voor een deel van de behandeling gaat u rechtstreeks naar Tandtechnisch Laboratorium “Avereest”. Zij maken in samenspraak met u en ons een nieuwe prothese. Een nieuwe prothese zit waarschijnlijk niet meteen lekker. Het is nieuw en vooral anders. En daaraan moet u beslist wennen. Meestal is een kunstgebit na een jaar of 10 aan vervanging toe.

EEN PLAAT- OF FRAMEPROTHESE

Een plaat – of frameprothese wordt ook wel een partiële prothese genoemd, is een vervanging van één of meer tanden of kiezen. Een goede oplossing als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen. De prothese kunt u uit de mond nemen. Bij bruggen, kronen en implantaten is dit niet mogelijk.

De plaatprothese is gemaakt van roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en –kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het tandvlees.

DE FRAMEPROTHESE

Deze is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht; daarin zitten de kunsttanden en –kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van het ontwerp rust de frameprothese ook meer of minder op het tandvlees.

Voor een plaatprothese of frameprothese kunt u terecht bij onze tandartsen.

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 16:30

Gesloten

Gesloten