periodieke controle

Periodieke controle bij Mondzorgkliniek Dedemsvaart – Tandarts en meer

Bij Mondzorgkliniek Dedemsvaart staat uw mondgezondheid centraal. Regelmatige tandartscontroles zijn essentieel om een gezonde mond en een stralende glimlach te behouden. In dit blogbericht gaan we dieper in op wat een periodieke controle inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe wij u kunnen helpen bij het behouden van een optimale mondgezondheid. Bovendien verwelkomen wij nog nieuwe patiënten, dus schrijf u vandaag nog in en ervaar de zorg van onze deskundige tandartsen!

Wat houdt een periodieke controle in?

Een periodieke controle, ook wel periodiek mondonderzoek (PMO) genoemd, is een uitgebreide tandartscontrole waarbij uw algehele mondgezondheid wordt beoordeeld. Bij Mondzorgkliniek Dedemsvaart voeren onze tandartsen deze controles uit met de grootste zorg en aandacht. Tijdens een PMO kijken we onder andere naar de volgende aspecten:

Weke delen

We controleren de weke delen in uw mond, zoals uw tong, wangen en gehemelte, op eventuele afwijkingen of tekenen van problemen. Dit helpt bij het vroegtijdig opsporen van mondziekten en andere gezondheidsproblemen.

Parodontale gezondheid

De gezondheid van uw tandvlees is een belangrijk onderdeel van uw algehele mondgezondheid. Tijdens de controle beoordelen we uw tandvlees op tekenen van parodontitis (tandvleesaandoeningen) en zorgen we ervoor dat uw tandvlees gezond blijft.

Cariës (gaatjes)

Cariës, ofwel gaatjes, zijn een veelvoorkomend probleem dat vroegtijdig moet worden opgespoord en behandeld. We controleren uw tanden op tekenen van cariës en geven advies over hoe u uw mondgezondheid kunt verbeteren om gaatjes te voorkomen.

Oude restauraties (vullingen)

Oude vullingen kunnen na verloop van tijd verslijten of niet meer goed aansluiten. Tijdens de controle beoordelen we of uw vullingen nog in goede staat zijn of aan vervanging toe zijn. Soms kunnen oude vullingen eenvoudig worden vervangen door nieuwe, maar in sommige gevallen adviseren we om bepaalde tanden of kiezen te voorzien van een kroon om breuk te voorkomen.

Röntgenfoto’s

Het maken van röntgenfoto’s is een belangrijk onderdeel van de periodieke controle. Deze foto’s helpen ons om problemen op te sporen die met het blote oog niet zichtbaar zijn, zoals cariës tussen de tanden en botafbraak rondom de wortels. Per controle bepalen we of het nodig is om nieuwe röntgenfoto’s te maken om een nauwkeurige diagnose te stellen.

Waarom is een periodieke controle belangrijk?

Regelmatige tandartscontroles zijn cruciaal om mondgezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Door problemen in een vroeg stadium te herkennen, kunnen we ingrijpen voordat ze ernstiger worden en mogelijk meer ingrijpende behandelingen vereisen. Bovendien helpt een periodieke controle om uw mondgezondheid op peil te houden en tandheelkundige problemen te voorkomen.

Nieuwe patiënten welkom!

Bij Mondzorgkliniek Dedemsvaart nemen wij nog nieuwe patiënten aan! Wij geloven in het belang van preventieve zorg en willen zoveel mogelijk mensen helpen om een optimale mondgezondheid te bereiken. Onze deskundige tandartsen staan klaar om u te begeleiden bij elke stap en u te voorzien van de beste zorg.

Schrijf u vandaag nog in

Bent u op zoek naar een betrouwbare tandartspraktijk waar uw mondgezondheid centraal staat? Schrijf u dan vandaag nog in bij Mondzorgkliniek Dedemsvaart. Samen werken we aan een gezonde mond en een stralende glimlach.

0523-613690
[email protected]
Inschrijven als patiënt

Conclusie

Een periodieke controle bij Mondzorgkliniek Dedemsvaart is de sleutel tot het behouden van een optimale mondgezondheid. Onze tandartsen voeren deze controles met zorg en aandacht uit, zodat eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en behandeld. Of het nu gaat om het controleren van uw tandvlees, het beoordelen van oude vullingen of het maken van röntgenfoto’s, wij zorgen ervoor dat u de beste zorg krijgt.

Wacht niet langer en schrijf u vandaag nog in om samen met ons te werken aan een gezonde mond en een stralende glimlach. We verwelkomen u graag in onze praktijk!

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 17:00

08:00 – 16:30

Gesloten

Gesloten